Makarimi Abdullah
Hari ketiga pergembaraan diteruskan dengan menterjah ladang orkid seterusnya. Kali ini di wilayah Suphanburi. Untuk datang ke ladang ini, perjalanan  mengambil masa kurang lebih 2 jam dari tempat tinggal kami di Nakhon Pathom. Melalui kawasan sawah padi dan ladang tebu, akhirnya kami tiba di lokasi ini, yang mana lokasi nurseri ini terletak di tengah-tengah kawasan padi dan ladang tebu.

Third day orchid adventure continue. To go to this farm it takes more than 2 hours from our hotel at  Nakhon Pathom .  Along that road, we need to pass through rice field and sugar cane field...so peaceful.
Pachara Orchid Inter Trade Ltd.
Tillandsias and Bromeliads @ Pachara Orchid Inter Trade Ltd

Sebelum ini, OdD pernah melewati laman web Pachara Orchid Inter Trade Ltd. ini...akhirnya sampai juga ke farm ini ;) Seperti kebanyakan farm yang di lawati, mereka lebih banyak koleksi vanda dan allied hybrid. Mulanya rasa bosan juga...tetapi kebosanan terubat apabila terdapat kelainan pada ladang kali ini. Tillandsia dan Bromeliad serta beberapa spesis yang 'special' amerika selatan. Teruja sungguh lol ;)

Before this, I had been surfed the Pachara Orchid Inter Ltd, and at last I'm here. I never know that we will visit this farm. As previous visit in Chom Orchid and Sanphueng orchid garden, there are a lot of Vanda and allied hybrids. Here also almost the same, but there are something unusual...Tilandsia, Succulents  and Bromeliad and also some species from South America. I'm very excited!!!

Rows of Vanda

Tillandsia advena...propagation area

Succullent NOID

Succulent NOID

Jika sebelum ini, ladang orkid yang kami lawati semuanya di letakkan pasir sungai di bawahnya, tapi kali ini terdapat air bertakung di bawahnya. Ini kerana ladang ini telah di ubah suai dengan menukarkan perusahaan sawah padi kepada penanaman padi. Kira ladang tebus guna lah ni.Di sini banyak juga OdD memborong...orkid spesis ada, orkid hybrid pun ada dan tak ketinggalan tillandsia. Syok sungguh memborong...banyak jugaklah berhabis.
Mari kita tengok apa yang ada di Pachara Orchid @ My exoptic farm ini.

Previous farm and garden, they put the river sand all over the place, but here there are water at the bottom of the orchid rows. Something interesting to looks. Actually, previously this farm is rice field, but they re-manage to build the orchid farm. So interesting to looks and this is the good idea! What ever it is, they just want to keep the RH% at more than 60%. Here, I bought a lot of orchid, since they also have many specis collection from South America and native species, besides I also collect Tillandsia, so this is the best way to add my collections...Bromeliad....may be next time.  Let looks what they have here, may be next time you want to visit...
Vandopsis gigantea...native to Thailand...really rare to see the flower

Paraphal. denevei x ??
Euchile citrina

Lc Loog Tone

Pelbagai jenis Bromeliad mempunyai corak yang amat menarik...mula lah nak minat ni ;)

Varieties of Bromeliads...the patterns looks so beautiful



Gardening is a matter of your enthusiasm holding up until your back gets used to it.  ~Author Unknown

2 Responses
  1. Those are very different looking but interesting, same with the no id succulents.
    Cher Sunray Gardens


  2. Makarimi Says:

    Cher> The Bromeliads so interesting to me, Ineed to add this to my collection. The succulents also nice but I don't like the thorns.