Makarimi Abdullah
Today 18/2/2010...
Personal achievement...created my own blog...heee...heee
Never try....just heard for friends and relatives....masih tak buat juga.
Terbuka hati untuk mencuba setelah....berbicara dengan saudara angkat dari Vietnam semalam.
Mungkin ini coretan pertama...dan menyusul dengan banyak perkara lagi...
sooner will be more and more
REALITY is...start with new thing today....after many years heard about this new technology.

Last week...is very interesting...
Very tired since last week with the courses @ Kuala Lumpur
Seminar Intensif Kuasa Minda Jutawan (5-7 Feb 2010)
Then visited my friends from IRAN @ Sri Kembangan (8-13 Feb 2010).
Yahya Lavaf, Arash Dehzangi and Farhad Larki
I really enjoy spend time with all of you.

Then 14 Feb 2010 my adopted family from Hanoi arrived Penang (Ayahanda Ben Taat, Ching Ling, Nisa and Nina)...sampai semalam baru balik.
Letih betul...tapi seronok...dapat new experience and good knowledge.

Today...tidur seharian kerana keletihan...
Night...went to cinema watch "Little big soldier" Jackie Chan berlakon.
Pergi ngan nephews and my best friends Ibrahim.
As commented in newspaper and the web pages, it just only 3 stars film.
It is really true...no compliment.
Story not so strong...
Cuma kami berempat aja mimlamailfyawau...baca subtitle ajalah....

Realitynya hari ni...memang menbosankan
Fantasinya....tentu yang indah-indah aja


Today 19/02/2010
Tak banyak perkara yang dilakukan...
Masih terasa keletihan yang minggu lepas. Asyik tidur aja...

Seperti biasa selepas menjenguk orchid garden belakang rumah dan buat 'maintenance' harian, tengok sekejap blog-blog yang ada.
Banyak lagi yang kena belajar tulis blog ni....kena kreatif dan lebih rajin.

Sedikit perkembangan hari ni pergi ke rumah Cikgu Zul (Our partner in Dangauorchids.com) berbincang pasal kemajuan bisnes yang ada.
Sebelum terlupa...'happy birthday Zul' semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.
REALITY nya dah semakin tua kita ni.....

FANTASY nya...seronok betul cakap pasal melancong...coz cadangnya mau ke IRAN tahun depan, Bulan March nanti mau pulak ke Hanoi dan Bangkok.
Biasalah tujuan utama tentu cari ORKID...
Dah memang hobi sejak sekian lama....


Today 20/2/2010 Saturday

Just a routine day, went to "Kuala" Penaga, buy fresh prawn and fish. Today not so lucky....coz not so many fish, not so many choice seperti minggu-minggu yang lalu. Maybe fisherman's not go to the sea, coz last week they already got many profit from Chinese New Year sale. I will attach some picture next time.

Come back from 'kuala', terus ke orchid garden @ backyards. Sedih, geram dan sakit hati semuanya ada coz, kumbang tanduk menyerang banyak pokok orchid aku.
Puas juga aku mencari setiap daun orkid yang biasa dia makan.

REALITI hari ni...memang tak puas hati sangat dengan kumbang-kumbang tu...
FANTASY....nak tengok semua serangga yang serang orkid-orkid ni mampus....
DREAM....nak semua pokok orkid aku...kembang bunga serentak...

Yang bestnya hari ni....ada orkid yang aku suka...kembang hari ni...

edit post
Reactions: 
2 Responses
  1. Orkid La Says:

    Potinara (POT)Thiti 'Chanchai Gold'