Makarimi Abdullah
Ini sambungan dari edisi lalu....Hari yang sama sampai terus ke Jatuchak selain ke  Siam Orchid Center. Lokasi Jatuchak ini cuma seberang jalan saja dengan Siam Orchid Center tu...so jalan kaki jerlah...

This update is continue from previous update regarding my visit to Bangkok last June. The same day I arrived Bangkok, I went to Siam Orchid Center and the Jatuchak market. Jatuchak market just opposite from the Siam Orchid Center, 5 minutes walking distance.

Jika anda seorang peminat orchid dan nak shoping orkid macam pasar basah memang kena datang ke sini...destinasi wajib! Tapi kena ingat....untuk pasar bunga-bungaan cuma pada hari Rabu dan Khamis...hari-hari lain, lain pula barangan yang di jual. Ada juga orkid dan tanaman yang dijual pada hari yang lain...cuma tidak lah sebanyak pada hari Rabu dan Khamis ni.

If you are orchid collector and want to shopping the cheapest orchids...this is the place. The place you cannot miss it!!! Must visit! But watch out, the orchids, ornamental plants  and gardening materials only open on Wednesday and Thursday. Other days are for another items...but you still can found a few sellers only.

Seperti biasa, kalau dah banyak sebegini...jadi rambang mata dibuatnya, OdD cuma beli beberapa jenis yang 'special' di mata saja. Yang banyak belinya...teman yang OdD bawa....wah meriah sungguh...penuh coach yang di sewa tu. Memang enjoy dan berbaloi 'shopping' orchid di sini.

As usual, too many orchids...too many choices, don't know which one to buy. So needs to make a right choice to buy...otherwise over budget ;(


Jika anda nak merasai 'shopping' orchid macam yang OdD katakan dan tak berkesempatan nak ke Bangkok...meh ikut OdD ke acara tahunan seperti di bawah ni. OdD bolehlah nak tolong 'adjust' macam mana nak bawa balik... cuma kena pergi sama waktu dengan OdD lah....kalau waktu lain susah lah nak tolong.

If you still want to gets the experience in Jatuchak but don't have time to go or over your budget; you can join me to go to Agricultural Fair 2013. I can help you, but you must go to that place at the same date with me.

OK details acara yang dimaksudkan adalah seperti di bawah...dan selebihnya perjalanan di Jatuchak biarlah gambar yang berbicara ;)

Here are the details about the event and the rest are my experience in Jatuchak market, let the pictures talk ;)


The National Agricultural Fair 2013

Venue:
Prince of Songkla University , Hatyai, Thailand

Date:
9th - 20th August 2013

Note:
I will visit this Agro show on 9th August/ 10 August. A lots of plants especially orchids are for sale, and it likes orchid heaven ;) To read more about my experience over there you can read here, here and here. For more information regarding this event you can contact me. I really appreciate if i can help you.

If you cannot join this event, you can join me to get the exciting experience by visiting the orchid farms in Bangkok this December 2013. Shopping the orchids until you tired!!!

Jathuchak market

My friend 'kakak' bargain orchids and ornamental plants ;)

Local species orchids

Dendrobium parishii

Paphiopedilum sp and the stag-horn fern for sale
Vanda sp
Colorful dendrobiums...hard to choose the good one
  
Tillandsia xerographica...big plant...small money ;)

More tillies

Cycads??? not so sure...but really beautiful leafs
Bromeliads...so colorful

Red chilies anthurium

White anthurium

Varigated fern
New hybrid mutation Ixora
Cycads...heavy but pay for thin money ;)
Interesting local fruit...sweet and sour I like it ;) Don't know the scientific name...but northern people of Peninsular Malaysia call it 'buah muyu'

Mushrooms????

It just artificial mushrooms for your garden ;)

 The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes ― Marcel Proust







Labels: , , , edit post
Reactions: 
4 Responses

Post a Comment

Salam and Good Day,

Thanks for visiting Orchid de Dangau.You are almost welcome to comments here. Your comments are highly appreciated. I hope you enjoy visiting my blog and please do visit again.
Once again TQVM!